Na zimę piernikowy smak muffina na stacjach Statoil

2011-12-15

Na zimę piernikowy smak muffina na stacjach Statoil

Na początku grudnia br. na stacjach Statoil oferujących produkty żywnościowe pod marką Made To Go pojawiła się zimowo-świąteczna oferta słodkiej przekąski jaką jest piernikowy muffin.

Babeczka piernikowa z nutą kardamonu oraz skórką pomarańczy została wprowadzona do oferty produktów Made To Go specjalnie na okres świąteczno-zimowy. Wyjątkowy smak i aromat piernika pieczętuje lukrowa dekoracja w kształcie gwiazdek nawiązująca do zimowo - świątecznego klimatu.

Zimowy muffin o smaku piernika kosztuje 4.99 PLN. Na stacjach Statoil w całej Polsce dostępny będzie do końca stycznia 2012. W ofercie dostępny jest również muffin jagodowy i czekoladowy.

W ofercie żywnościowej Statoil Made To Go znajdują się różnego rodzaju przekąski (hot-dogi, rollerburgery, kanapki, sałatki, świeże owoce i warzywa) oraz napoje (świeżo parzona kawa, świeżo wyciskany sok z pomarańczy). Wszystkie produkty Made To Go przygotowywane są z najwyższej jakości składników, Made To Go to gwarancja świeżości i wysokiej jakości.
Made To Go to marka własna Statoil stworzona dla wszystkich produktów żywnościowych dostępnych na stacjach Statoil w Europie. Oferta ta jest stale rozwijana i urozmaicana, tak, aby każdy klient mógł wybrać coś dla siebie.

Firma Statoil Poland, obecna w Polsce od 1992 roku, prowadzi sieć stacji paliw liczącą 348 obiekty tj. 269 stacji typu Premium (w tym 79 franczyzowych) i 79 stacji Statoil 1-2-3. Firma zatrudnia w Polsce ok 3.200 pracowników. Statoil Poland jest częścią spółki Statoil Fuel & Retail, wiodącej skandynawskiej firmy detalicznej, sprzedającej paliwa transportowe poprzez sieć 2.300 stacji paliw w Norwegii, Danii, Szwecji, Polsce, Estonii, Rosji na Łotwie i Litwie. Oferta firmy Statoil Fuel & Retail obejmuje również paliwo lotnicze, żeglugowe, oleje i smary oraz produkty chemiczne.

W sprawie szczegółowych informacji prosimy o kontakt z:

Krystyną Antoniewicz-Sas
Dział Public Relations